Birds On A Wire

Birds On A Wire on aivan ihana slotti peliyhtiö Thunderkickilta. Pelin nimi kertoo, mistä siinä on kysymys: linnuista sähkölangoilla. Kolikkopeli on ihastuttavan omaperäinen muun muassa sen vuoksi, että se on hylännyt perinteisen kiekkorakenteen. Kelojen sijaan näet ruudulla kauniin, värikkään kesäpäivän sekä kolme sähkölinjaa. Pyöräyttäessäsi kiekkoja langoille lennähtää viisi lintua kullekin, ja jos voittoyhdistelmää ei tule, ne lentävät uuden pyöräytyksen myötä pois. Jos voitto taas tulee, silloin toiminta vasta alkaakin. Voittolinjat sähköistyvät, voittoyhdistelmään osallistuneet linnut kärventyvät ja korvaantuvat yläpuolellaan olevilla. Tämä tarkoittaa luonnollisestikin myös sitä, että uuden voittoyhdistelmän muodostuminen on jälleen mahdollista. Sama voi toistua periaatteessa loputtomiin.

Kaiken lisäksi pelaajaa palkitaan voitoistaan myös kertoimien muodossa. Jo peruspelin puolella ne voivat nousta viisinkertaisiksi. Entistä suosiollisemmaksi tilanne muuttuu kuitenkin ilmaiskierrosten puolella. Siellä voittokertoimet ovat minimissään nelinkertaisia ja maksimissaan jopa kaksikymmentäkertaiset. Todellakin, voit saada voittosi jopa 20-kertaisina takaisin.

Birds On A Wire onkin monella tapaa todella palkitseva peli. Esimerkiksi ilmaiskierrosten loputtua pelaaja saa vielä Inwinity Spinin. Tällöin kiekot pyörivät itsestään niin kauan, että pelaaja saa voiton. Häviäminen ei ole mahdollista. Voittoyhdistelmien muodostamisessa auttavat totta kai myös kaikki perussymbolit korvaavat wildit sekä scatterit, jotka tuovat mukanaan kymmenen ilmaiskierrosta. Kaikki tämä yhdistettynä Birds On A Wiren hienoon ulkoasuun tekee pelistä aivan huippuluokkaisen.

Panokset ja voittolinjat

Birds On A Wiressa on viisi kiekkoa ja kolme riviä, mutta se on hylännyt ihastuttavalla tavalla perinteisen kiekkorakenteen. Näet nimittäin ruudulla kolme sähkölinjaa, joista jokaiselle lennähtää viisi lintua. Tämä omaperäinen ratkaisu tarjoaakin rutkasti lisähupia pelaajalle. Birds On A Wiressa on yhteensä 17 voittolinjaa – ja mikä parasta, siinä ei tarvitse käyttää turhaa aikaa kolikoiden arvojen ja määrien säätämiseen. Panos nimittäin valitaan valmiiksi annetuista vaihtoehdoista. Minimipanos on 10 senttiä ja maksimipanos 100 euroa per pyöräytys. Halutessaan kiekkojen toiminnan voi automatisoida Autoplay-painikkeesta, jolloin peli pyörii itsekseen sille määritellyn kierrosmäärän ajan. Perussymbolien – eli lintujen – lisäksi mukana on myös wildeja ja scattereita. Slotin palautusprosentti eli RTP on mukavan korkea: 97,2 %.

Ulkoasu ja teema

Birds On A Wire on ulkoasultaan yksi hienoimmista ja hupaisimmista kolikkopeleistä koskaan. Erilaisia hienoja yksityiskohtia ja toimintaa riittää; pelatessasi voit tuntea, kuin olisit keskellä piirroselokuvaa. Wildia lukuunottamatta kaikki symbolit ovat lintuja. Ne ovat erilaisia ja erivärisiä, toinen toistaan hauskempia ja hienompia. Perussymbolien linnut ovat pinkkejä, vihreitä, oransseja, punaisia ja sinisiä. Wildina toimiva lintu on musta-keltaraitainen. Scatterissa on kuvattuna pelikorttilaatikko, jolla on silmät. Birds On A Wiressa seikkailee myös kissa, joka piileskelee laatikossa, ja jonka tavoitteena on luonnollisestikin syödä linnut suihinsa. Animaatiot ovat aivan ensiluokkaisia, ja kirkkaat värit lumoavat. Tunnelman viimeistelee slotin äänimaailma, joka on pelin visuaaliseen ilmeeseen hyvin sopiva.

Bonustoiminnot

Birds On A Wire ihastuttaa sen hienoilla ja monipuolisilla bonustoiminnoilla, jotka tarjoavat pelaajalle rutkasti lisähupia. Erityisen hienoa on se, että niistä pääsee nauttimaan jo peruspelin puolella. Aina voittoyhdistelmän muodostuessa siihen osallistuneet symbolit – eli linnut – korvautuvat uusilla, ja pelaajalla on mahdollisuus saada jälleen uusi voittoisa yhdistelmä. Lisäksi, mitä enemmän voittoja, sitä suuremman voittokertoimen voitoilleen saa. Peruspelin aikana se voi olla yhdestä viiteen.

Tilanne vain paranee ilmaiskierrosten puolella, missä voittokertoimet voivat nousta neljästä kahteenkymmeneen. Ilmaiskierroksiin sisältyy vielä huippuhieno ja palkitseva Inwinity spin -toiminto. Kun olet käyttänyt kaikki ilmaiset pyöräytyksesi, kiekot jatkavat pyörimistään, kunnes voitto osuu kohdallesi. Ilmaiskierroksia saa aina kymmenen, ja niihin pääsee käsiksi vähintään kolmella scatterilla.

Hyvät puolet

Birds On A Wire lumoaa pelaajan ihastuttavalla visuaalisella ilmeellään, runsailla toiminnoillaan ja kiehtovilla bonuksillaan. Näiden lintujen parista ei raaskisi lähteä ollenkaan. Erityisen hienoa Birds On A Wiressa on se, että se on todella palkitseva peli ja mukavaa ekstraa saa jo peruspelin puolella. Voittoyhdistelmän tullessa siihen osallistuneet symbolit korvautuvat, ja uusien voittojen saaminen on jälleen mahdollista. Slotti tarjoaa lisäksi ilmaisia kierroksia sekä wildeja, jotka myös auttavat voittoyhdistelmien muodostamisessa.

Kaikki kolikkopelaajat rakastavat voittokertoimia, ja niitä tässä pelissä riittää. Peruspelin puolella kertoimeksi voi saada vitosen ja ilmaiskierrosten puolella jopa kaksikymppisen. Pelin RTP on sangen korkea, joten Birds On A Wire voi olla hyvinkin voitollinen pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna.

Huonot puolet

Birds On A Wire vetoaa pelaajaan erityisesti linnuillaan, joiden toimintaa on ilo katsella. Slotti on humoristinen ja varsin hupaisa. Osalle slottaajista voi tosin nousta mieleen kysymys, onko lintuparkojen kuoliaaksi kärventymisen seuraaminen todellakin hauskaa. Onneksi kyse on kuitenkin piirretyistä pelihahmoista, ei oikeista luontokappaleista.

Birds On A Wiren pelillisiä toimintoja tarkasteltaessa on hyvä nostaa esiin, että varsinaista bonuspeliä ei slottiin sisälly. Tätä ei kuitenkaan välttämättä edes huomaa. Jo ilmaiset kierrokset, voittokertoimet ja muu pelin tarjoama ekstra tarjoavat niin paljon purtavaa. Birds On A Wire -peli sisältää mahdollisuuksia huikeisiin voittoihin ja 200 kolikon jackpotin, mutta progressiivista jackpotia siitä ei löydy.

Yhteenveto

Peliyhtiö Thunderkick ilahduttaa kaikkia kolikkopelien ystäviä Birds On A Wire -slotillaan, jossa pääsee seuraamaan lintuja sähkölinjoilla. Aina kiekkoa pyöräyttäessäsi ne lennähtävät langoilla, ja jos voittoyhdistelmää ei tällä kertaa muodostu, symbolit poistuvat uusien lintujen tieltä. Voittoyhdistelmän tullessa lintuparat kärventyvät niin, että höyhenet vain pöllyävät, ja niiden yläpuoliset linnut korvaavat vanhat. Samalla saat mahdollisuuden voittaa uudestaan.

Jos kaipaat kunnon kertoimia voitoillesi, ilmaisia pyöräytyksiä ja tavoittelemisen arvoisia voittosummia, kannattaa kokeilla Birds On A Wirea. Se sopii kaiken kokoisille kukkaroille – ja jos haluat vain nauttia tästä hauskasta pelistä ja sen tarjoamasta toiminnasta, voit pelata sitä ihan leikkirahallakin. Birds On A Wire soveltuu myös aloitteleville pelaajille. Kokeile siis sinäkin!