Monopoly Big Event

Oletko viettänyt aikaa Monopoly-lautapelin parissa? Entä oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi, jos sen voitot olisivatkin oikeita? Barcrest Gaming on muuntanut yhden kaikkien aikojen suosituimmista lautapeleistä kolikkopeliksi, jossa jaettavat voitot ovat todellakin aitoja. Jos olet pitänyt alkuperäisestä Monopolysta, tulet varmasti ihastumaan myös Monopoly Big Event -slottiin.

Kuten alkuperäinen lautapelikin, myös Monopoly Big Event palkitsee ne, joilla on kanttia pelata kovaa ja isoilla panoksilla. Peliin sisältyy nimittäin oma Big Bet -taso, jolle uskaltautuvat pääsevät käsiksi kaikkiin bonustoimintoihin, eli muun muassa ylimääräisiin voittokertoimiin ja lisä-wildeihin. Jo aivan peruspelinkin puolella pelaajia hemmotellaan esimerkiksi ilmaisilla kierroksilla ja erilaisilla erikois-wildeilla. Mahdollisuuksia kunnon voittopotteihin todellakin löytyy.

Monopoly Big Event on siis Barcrest Gamingin käsialaa. Tämä pelivalmistaja voi olla hieman vähemmän tunnettu nimi kuin vaikkapa NetEntin ja Microgamingin kaltaiset pelijätit. Kyseessä on kuitenkin hyvin vanha toimija, ja yritys on perustettu jo vuonna 1968. Aluksi se keskittyi bingoon, flippereihin ja pelihallilaitteisiin. Se hallitsikin Britannian kolikkopelimarkkinoita lähes kolme vuosikymmentä aina 1970-luvulta 1990-luvulle. 2000-luvulla se siirtyi ajan hengen mukaisesti nettipeleihin ja yhtiöltä on ilmestynyt lukuisia klassikoiksi nousseita pelejä. Ainakin Monopoly Big Eventin perusteella yritys tuokin hyvän lisän pelimarkkinoille. Monopoly Big Event eroaa joukosta erityisesti pelillisten ominaisuuksiensa puolesta. Seuraavassa kerrotaan pelistä vielä tarkemmin, muun muassa sen panostustasoista, voittolinjoista ja bonustoiminnoista.

Panokset ja voittolinjat

Monopoly Big Event luottaa varsin perinteiseen kiekkorakenteeseen, eli viiteen kelaan kolmessa rivissä. Voittolinjoja on kaiken kaikkiaan 20. Panoksen tasoa pääsee säätämään Stake/Line -painikkeen +/- -näppäimillä. Pelaamaan pääsee jo 20 sentillä, ja maksimipanos on huima 500 € per kierros. Monopoly Big Event on siis oivallinen valinta myös niin sanotuille high rollereille. Kannattaa myös huomioida slotin Play Big Bet -painike, jonka kautta pääsee pelaamaan isommilla panoksilla ja saa myös lisäominaisuuksia käyttöönsä. Näistä kerrotaan tarkemmin vielä myöhemmin bonustoimintojen yhteydessä. Big Betiä pelatessa RTP on huikean korkea 99 %, kun tavallisen pelin puolella se on 96 %. Voittolinjoista ja -summista sekä muista pelin säännöistä saa lisätietoa Help-painiketta klikkaamalla.

Ulkoasu ja teema

Monopoly Big Event tukeutuu visuaalisessa ilmeessään totta kai Monopoly-lautapelin tunnelmiin. Tausta on tummanpunainen, ja kiekoilla näkyy pelistä tuttuja symboleja: laiva, auto, kissa ja koira sekä kuva silinterihattuisesta herrasta. Nämä tuovat mukanaan korkeimpia voittoja. Hieman matalampia voittoja tuovat pelikorteista tutut kirjain- ja numerosymbolit: 10, J, Q, K ja A. Symbolit ja pelipainikkeet tuovat värikkyyttä slottiin.

Kaikki tarvittavat pelitoiminnot löytyvät helposti. Ruudun vasemmasta reunasta löytyvät panostamiseen ja voittolinjoihin liittyvät painikkeet ja oikeasta reunasta Spin-, Autoplay-, Play Big Bet- ja Help-kuvakkeet. Alareunasta löytyy puolestaan tietoa omista voitoista. Monopoly Big Eventin ulkoasu viehättää varmasti erityisesti kaikkia alkuperäisen lautapelin ystäviä. Äänimaailma sopii slotin yleistunnelmaan.

Bonustoiminnot

Monopoly Big Eventin logo toimii bonussymbolina, jolla pääsee ilmaiskierroksille. Niissä on mukana tanssivia wildeja (Dancing Wilds), jolloin yksi kiekoista täyttyy kokonaan wildeilla sekä lukkiutuvat wildit (Locking wilds), jotka pysyvät paikallaan seuraavienkin kierrosten ajan. Peruspeliä parempiin ekstroihin pääsee käsiksi Big Bet -toiminnossa. Siinä tulee panostaa joko 20 tai 30 yksikköä per kierros. Tason 20 panostuksella saa progressiivisen voittokertoimen, joka nousee aina 5x asti. Suuremman 30 yksikön panoksella saa puolestaan käyttöönsä kolme erilaista bonustoimintoa. Niihin kuuluu Epic Spin, jolla saa 5x lisäkertoimen, Persisting Wild Big Eventillä saa kiekoille seuraavien kierrosten ajaksi lukkiutuvia wildeja, ja Progressive Win Multiplierissa on kumuloituva voittokerroin, joka voi kohota tasolle 5x asti.

Hyvät puolet

Monopoly Big Event perustuu klassiseen Monopoly-lautapeliin ja on saanut siirrettyä sen tunnelman kolikkopeliin. Pelaaminen ei kuitenkaan vaadi, että Monopoly olisi ennestään tuttu, vaan peliin pääsee mukaan ilman mitään ennakkotietoja. Parasta Monopoly Big Eventissä on sen Big Bet -taso, jossa avautuu lisää bonustoimintoja. Eivät bonukset tosin ole peruspelinkään puolella huonot! Pelaajille tarjotaan muun muassa ilmaiskierroksia ja erikois-wildeja. Big Betin puolella ekstraa löytyy siis vieläkin enemmän, ja siellä palautusprosentti eli RTP on aivan hurjan korkea, 99 %. Näin hyvää RTP:tä ei varmasti tule heti vastaan. Erilaisista tasoistaan ja niiden erilaisista toiminnoista huolimatta Monopoly Big Event ei ole mitenkään monimutkainen peli, vaan se sopii hyvin myös aloitteleville pelaajille.

Huonot puolet

Monopoly Big Eventin keskeinen heikkous on se, että moniin muihin kolikkopeleihin verrattuna sen ulkoasu on melko vaatimaton. Se ei häikäise visuaalisella ilmeellään tai grafiikoillaan, vaan luottaa ennemmin aika perinteiseen kolikkopeliulkoasuun. Tätä voi toisaalta pitää myös vahvuutena; fokus on itse pelaamisessa, ei visuaalisessa ilotulittelussa. Toinen pelaajan huomiota vaativa seikka on, että vaikka Monopoly Big Eventiä pääsee pelaamaan pienilläkin panoksilla, näillä pelatessa siitä ei todellakaan saa kaikkea irti. Saadakseen kaikki bonustoiminnot aktivoitua pelaajan on pelattava Big Bet -tasolla. Perustasolla pelaamisesta ”rangaistaan” myös huomattavasti Big Betiä matalammalla RTP:llä. Monopoly Big Eventiä ei ainakaan vielä toistaiseksi pääse pelaamaan mobiilisti, mikä voi olla iso miinus osalle pelaajista.

Yhteenveto

Kaikkien Monopoly-lautapelin ystävien iloksi tämä klassikkopeli on taipunut myös kolikkopeliksi. Monopoly Big Event sopiikin erinomaisesti kaikille niille, jotka ovat alkuperäisestä pelistä pitäneet. Se ei kuitenkaan vaadi mitään ennakkotietämystä Monopolysta, joten voit vallan hyvin lähteä pelaamaan, vaikka et olisi tästä lautapelistä koskaan kuullutkaan.

Pidätkö suurilla panoksilla pelaamisesta? Monopoly Big Eventissä pääset pelaamaan todella isosti, sillä sen maksimipanos on hurjat 500 euroa per kierros. Peli myös palkitsee kaikkia niitä, jotka pelaavat vähän isommilla summilla. Sen Big Bet -tasolla aukeaa hienoja lisätoimintoja. Tällä tasolla pelatessasi myös RTP on ennenkuulumattoman korkea. Monopoly Big Event on säännöiltään simppeli, joten se sopii hyvin myös aloitteleville kolikkopelaajille. Tutustu sinäkin tähän peliin!