Fruit Warp

Teemalliset kolikkopelit ovat viime vuosina nousseet perinteisten hedelmäpelien ohi suosiossa. Nykyisin miltei jokainen aihe, joka on aiemmin esiintynyt jollain tavalla historiassa tai populaarikulttuurissa, on olemassa vähintään yhdessä kolikkopelissä. Teemapelien ongelma on usein se, että niiden teema jää usein hyvin etäiseksi. Tämä johtuu osittain siitä, että teemaa käytetään pelien markkinoinnin keinona, jolloin pelisuunnittelijat aliarvioivat pelien tarinallisten elementtien merkityksen.

Kasinomaailmassa on kuitenkin muutamia peliyhtiöitä, jotka uivat vastavirtaan ja pyrkivät tuottamaan täysin omalaatuisia kolikkopelejä. Thunderkick on tällainen peliyhtiö ja se on alusta asti pyrkinyt valmistamaan täysin omannäköisiään kolikkopelejä. Thunderkickin suunnittelemat videokolikkopelit ovat visuaalisesti erittäin tyylikkäitä. Samaan tasoon yltävät ainoastaan suurten pelitalojen yksittäiset kolikkopelit.

Fruit Warp on loistava esimerkki siitä, kuinka Thunderkick ui vastavirtaan, sillä se hakee inspiraatiota klassisista hedelmäpeleistä. Harva pelaaja muistaakaan, että ensimmäiset kolikkopelit olivat kaikki hedelmäpelejä. Ne kehitettiin vuosisadan alussa Yhdysvalloissa ja ne olivat suuria täysin mekaanisia laitteita. Alun perin hedelmäpeleistä sai palkinnoksi makeisia tai tupakkaa, koska Yhdysvalloissa oli tuohon aikaan voimassa vielä tiukka uhkapelit kieltävä lainsäädäntö.

Hedelmäpelien etu suhteessa teemapeleihin on ollut niiden lyömätön mekaniikka, sekä yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä. Hedelmäpelit eivät perinteisesti ole sisältäneet erityisiä bonustoimintoja, jolloin voittojen ja pelin kulun hahmottaminen on ollut helpompaa. Pelaajan ei ole tarvinnut juurikaan tehdä muuta kuin asettaa haluamansa panos ja painaa käynnistysnäppäintä.

Panokset ja voittolinjat

Fruit Warp on siitä erityinen peli, että siinä ei ole keloja eikä varsinaisia voittolinjoja. Sen sijaan kone arpoo peliruudulle yhdeksän hedelmän ryppään, joka voi pitää sisällään erilaisia voittavia yhdistelmiä. Kuten hedelmäpeleissä yleisesti, ei Fruit Warpissa ole varsinaisia ”tavallisia symboleita” tai kuvallisia symboleita, vaan kaikki pelissä pyörivät kuvat ovat erilaisia hedelmiä.

Pelaajan kannattaa ennen pelaamisen aloittamista tutustua pelin voittotaulukkoon, jossa kunkin hedelmän arvo on tarkkaan ilmoitettu. Pelaaja saa voiton, mikäli keloille ilmestyy ainoastaan kolme samaa symbolia. Pelaaja pääsee asettamaan haluamansa panoksen peliruudun alalaidalla sijaitsevista panosvalikosta, joka on suunniteltu hyvin yksinkertaiseksi. Slotin panosrajat ovat 0,1 – 100 euroa, joten peli soveltuu mitä erilaisimmille rollaajille.

Ulkoasu ja teema

Fruit Warp on visuaalisesti aivan uskomaton, eikä videokolikkopelien joukosta löydy kuin muutama peli, joka olisi esteettisesti yhtä upeasti suunniteltu kuin tämä slotti. Peliruudulta avautuu futuristinen näkymä johonkin toiseen ulottuvuuteen, jonne lentelee hedelmäryppäitä. Slotissa on käytetty hyväksi 3D-grafiikoita, jonka johdosta koko peliruutu näyttää kolmiulotteiselta ja erittäin elävältä. Pelin symbolit pyörivät pystyakseleidensa ympäri, mikä ainoastaan lisää pelin kolmiulotteista näkymää. Käyttöliittymästä on karsittu yksityiskohtia, jolloin jäljelle jää ainoastaan koherenssi kokonaisuus. Fruit Warpin esteettistä kokonaisuutta palvelee myös tarkkaan hiottu äänimaailma, joka on täynnä erilaisia yksityiskohtia. Kelojen pyöriminen saa aikaan rauhallisen sävelmän, jonka lisäksi slotin taustalla soi futuristinen musiikki, joka syventää pelaamisen audiovisuaaliseksi kokemukseksi.

Bonustoiminnot

Fruit Warpin bonustoiminnot ovat hyvin näppäriä, mutta samalla yksinkertaisia. Niiden aikana pelaajalle tarjoutuu kuitenkin hieman parempi mahdollisuus voittaa suurempia palkintoja. Kun pelaaja onnistuu saamaan keloille neljä samaa symbolia, jäävät alkuperäisen voittoyhdistelmän symbolit keloille roikkumaan ja samalla peli arpoo ruudulle uusia symboleita. Tällöin pelaaja voi täydentää aikaisempaa voittokombinaatiota tai saada ruudulle kokonaan uuden voittoyhdistelmän. Mikäli pelaaja saa viisi samaa symbolia, käynnistyy slotin hedelmä-tila. Tässä tilassa pelaajan eteen avautuu mittari, jonka eri vaiheet pitävät sisällään voittokertoimia sekä ylimääräisiä elämiä, eli kierroksia. Voittokertoimet kasvavat sitä korkeammiksi, mitä enemmän symboleita tulee keloille. Hedelmätilassa on mahdollista voittaa myös ylimääräisiä lisäelämiä, jolloin pelaajalle tarjoutuu uusi mahdollisuus voittoon.

Hyvät puolet

Moni pelaaja valitsee Fruit Warpin lempipelikseen jo sen pelkän esteettisen arvon takia. Ulkoisesti Fruit Warp on täysin omaa luokkaansa, eikä vastaaviin peleihin törmää kuin todella harvoin. Peli ei ole missään vaiheessa pelkkää tehostevyörytystä, vaan visuaalisilla tehosteilla on ainoastaan tehty mahdolliseksi sen erikoinen ja upea futuristinen maailma. Tätä futurismia tehostaa myös slotin moderni äänimaailma. Pelin visuaalisuus ja äänimaailma luovat yhdessä peliin rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, jonka ansioista peliä pelaa mielellään pitkään. Yksinkertainen käyttöliittymää tarkoittaa myös sitä, että peliin pääsee nopeasti mukaan. Se on myös pelattavuudeltaan helppo. Slotin bonustoiminnot ovat kekseliäät ja ainutlaatuiset, mutta samalla ne tarjoavat myös korotetun voittomahdollisuuden.

Huonot puolet

Verrattuna Thunderkickin toiseen upeaan peliin Fluxiin, sisältää Fruit Warp huomattavasti suppeammat bonustoiminnot. Käytännössä voidaan puhua enemmänkin erikoistoiminnoista kuin varsinaisista bonuksista. Tämän takia slottiin voisi lisätä esimerkiksi mahdollisuuden tuplata voitot, sillä se toisi peliin lisää jännitystä. Pelaaja voisi esimerkiksi veikata oikeaa hedelmää, jolloin oikea veikkaus tietäisi suurta rahapalkintoa. Slottiin voisi lisätä myös kiinteän tai progressiivisen jättipotin, joka olisi omiaan houkuttelemaan lisää pelaajia. Slotti on myös erittäin rauhallinen ja siitä puuttuu kaikki turhat efektit. Tämä voi etäännyttää sellaisia pelaajia, jotka vaativat kolikkopeliltä vauhtia ja vilskettä. Näin ollen se ei ehkä sovi kaikille pelaajille. Tämän vuoksi peliin voisi lisätä enemmän toiminnallisuutta.

Yhteenveto

Fruit Warp on Thunderkickin kehittämä moderni hedelmäpeli, jossa on tarjolla sievoisia palkintoja. Pelaaja voi unohtaa voittolinjat tai kelat, sillä tässä pelissä tietokone arpoo ruudulle satunnaisen ryppään erilaisia herkullisia hedelmiä. Voittoyhdistelmät syntyvätkin ainoastaan samankaltaisista hedelmistä. Tästä johtuen pelin oppii erittäin nopeasti, eli se sopii myös sellaisille pelaajille, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet kolikkopelejä. Slotin palautusprosentti, eli RTP on huikeat 97 %, joka selkeästi keskitason yläpuolella.

Fruit Warp on kenties koko nettimaailman kaunein videokolikkopeli, josta pitävät huolen 3D-grafiikat. Slotissa on hyvin rauhallinen tunnelma, joten se on paras valinta pelaajan halutessa rentoutua kunnolla. Oletko hedelmien suuri ystävä? Käynnistä Fruit Warp heti!